Wordt refurbished als nieuw beschouwd?

30 Mei, 2023 14:50

Refurbished is een bekende term in de IT-wereld en wordt steeds populairder bij de consument. Vaak hoor je wel eens dat de term refurbished wordt vergeleken met tweedehands of nieuwe elektronica. Maar klopt dit wel?

Tweedehands versus refurbished

Het kopen van een refurbished telefoon, tablet of laptop wordt vaak vergeleken met het kopen van tweedehands producten. Maar is dit wel terecht? Het antwoord daarop is, ‘’Nee’’. Refurbished elektronica is vaak afkomstig uit het bedrijfsleven of restvoorraden. Dit zijn producten die een tweede leven verdienen, omdat ze nauwelijks of niet worden gebruikt. Een refurbished product wordt gecontroleerd voordat deze weer opnieuw wordt aangeboden. Vooral als het gaat om elektronica. Er is dan sprake van een grondige controle. Mocht het nodig zijn worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. Dit is niet het geval bij bijvoorbeeld een tweedehands iPhone. Dit maakt een tweedehands iPhone minder betrouwbaar. Door refurbished elektronica te hergebruiken, verleng je ook nog eens de levensduur van een product. Refurbished elektronica kan minimaal 3 jaar lang mee. Dit betekent dat je minder snel een nieuw product hoeft te kopen. Een iPhone refurbished kopen is dus niet alleen betrouwbaarder, maar gaat ook nog eens lang mee.


Waarom biedt een refurbished model vaak meer zekerheid dan tweedehands

Ten eerste wordt een refurbished product altijd getest voordat het weer op de markt wordt aangeboden. Een groot pluspunt van bijvoorbeeld een iPhone 11 of iPhone XR bij een officiële refurbished webshop kopen, is dat je altijd verzekerd bent van een goed werkend product. Vaak krijg je garantie op je aankoop. Bij refurbished.nl krijg je altijd 3 jaar garantie op alle elektronische apparaten. Maar dat is niet het enige, je kunt ook altijd bij de klantenservice terecht voor al je vragen. Zo ben je altijd verzekerd van een goed werkend product. Bij een tweedehands product weet je nooit de exacte staat van een product. Een officiële refurbished aanbieder is een gespecialiseerde verkoper, biedt eerlijke prijzen aan en is transparant over de staat van het product. Ben je dus op zoek naar een goedkope iPhone, die ook nog eens goed werkt? Dan is een refurbished iPhone ideaal voor jou. Een refurbished product kun je ook wel vergelijken met een nieuw product. Beide zijn 100% functioneel en origineel. Het enige verschil is dat een refurbished product vele malen goedkoper is dan een nieuw product in de winkel.

< Waarom biedt een refurbished model vaak meer zekerheid dan tweedehands? Wat is het verschil tussen een iPhone 13 Pro en 13 Pro Max? >