Wat is het verschil tussen een iPhone 13 Pro en 13 Pro Max?

23 Mei, 2023 15:04

Met de release van de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max heeft Apple opnieuw de lat hoger gelegd voor de smartphone industrie. Maar wat is het verschil tussen deze twee modellen?

Prestaties en batterijduur

Een van de belangrijkste verbeteringen in de iPhone 13 reeks is de cameramogelijkheden. Beide toestellen hebben een drievoudige camera’s bestaand uit een 12 megapixel ultragroothoeklens, 12 megapixel telelens en een 12 megapixel groothoeklens. Het verschil zit in de optische zoom. De iPhone 13 Pro heeft een 3x optische zoom, terwijl de iPhone 13 Pro Max over een 3,5 optische zoom beschikt. Maak je vaak foto’s van veraf dan zou de iPhone 13 Pro Max dus een beter optie voor je zijn. Zowel de iPhone 13 Pro als de iPhone 13 Pro Max worden aangedreven door de krachtige A15 Bionic chip. Hierdoor is je iPhone sneller dan ooit en kun je gemakkelijk multitasken. De iPhone 13 Pro heeft een batterijcapaciteit van 3.240 mAh en de iPhone 13 Pro Max heeft een batterijcapaciteit van 4.352 mAh. Wil je dus iets langer genieten van je iPhone. Kies dan voor de iPhone 13 Pro Max. Ben je op zoek naar een goedkope iPhone? Dan is het een goed idee om voor een refurbished iPhone te kiezen.


Het ontwerp van de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max

Zowel de iPhone 13 Pro Max als de iPhone 13 Pro Max hebben een vergelijkbaar ontwerp als de voorganger iPhone 12. Beide series hebben een hoogwaardige roestvrijstalen frame met een keramische schild laag aan de voorkant en glas aan de achterkant. Als we specifiek kijken naar de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max modellen, dan is er één groot verschil, namelijk de grootte. De iPhone 13 Pro heeft een 6,1 inch OLED beeldscherm, terwijl de iPhone 13 Pro Max een 6,7 inch OLED beeldscherm heeft. Dit betekent ook dat de iPhone 13 Pro Max een stuk zwaarder is dan de iPhone 13 Pro. Beide versies zijn voorzien van een Super Retina XDR display. De iPhone 13 Pro heeft een resolutie van 2532 x 1170 pixels en de iPhone 13 Pro Max heeft een resolutie van 2778 x 1284 pixel. Dit betekent dat de iPhone 13 Pro Max een iets scherpere weergave biedt.


Wordt refurbished als nieuw beschouwd

Een refurbished iPhone wordt ook wel eens verward met een tweedehands iPhone. Een refurbished iPhone kun je sneller vergelijken met een nieuwe iPhone in de winkel dan een tweedehands iPhone. De refurbished iPhone wordt namelijk grondig gecontroleerd voordat de iPhone opnieuw wordt aangeboden. Mocht het nodig zijn worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. Zo heb je altijd een goed werkend product. Een refurbished iPhone is 100% functioneel en vele malen goedkoper dan een nieuwe iPhone in de winkel. Een iPhone refurbished kopen kan je dus veel geld besparen.

< Wordt refurbished als nieuw beschouwd? Is het verstandig om een refurbished iPhone te kopen? >