Verschil tweedehands & refurbished

Tweedehands producten zijn anders te noemen dan Refurbished. Op deze pagina leggen we je de verschillen uit. Er zijn in principe drie vormen van een productstaat bij electronica.

 

Zo goed als nieuw

Je zou zeggen dat Refurbished en Tweedehands hetzelfde is, het zijn immers beide gebruikte goederen die opnieuw verkocht worden. Refurbished is echter anders ten opzichte van tweedehands vanwege dat Refurbished goederen zijn nagekeken en gereviseerd. Refurbished goederen worden tijdens een strenge controle op kwaliteit en functioneren getest en zonodig worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. Hierna wordt het toestel schoongemaakt en wordt data gewist. De software wordt geupdate naar de laatst mogelijk versie.

Vaak worden er een nieuwe accessoires bijgeleverd, maar het belangrijkste verschil is de garantie. Op tweedehands producten zit vaak geen of maar een beperkte garantie, omdat het niet gecontroleerd is kan de verkoper het risico niet lopen om een lange garantie aan te bieden. Je ziet dan ook dat electronica tweedehands alleen verkocht wordt door eindgebruikers zelf, op bijvoorbeeld marktplaats. Refurbished producten worden vaak met minimaal 3 maanden garantie geleverd, bij refurbished.nl worden producten geleverd met een garantie van drie jaar.

Met Refurbished koop je dus zekerheid. Een tweedehands product wordt dus vaak door een gebruiker zelf aangeboden, zonder garantie of andere vorm van zekerheid.

Als je dus op zoek bent naar bijvoorbeeld een gebruikte telefoon hoef je niet alle moeite te nemen van het uitpluizen van marktplaatsen of social media, en hoef je geen risico te lopen, maar kun je met zekerheid bij ons online een refurbished telefoon aanschaffen met garantie.