Wat is refurbished?

Refurbished betekent in het Engels 'Gereviseerd'. In de IT- en computerwereld een bekende term die al langer wordt gebruikt voor producten die ná gebruik worden gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor hergebruik. Tegenwoordig gebruikt men véél meer electronica zoals smartphones, tablets en laptops. Ook zijn er naast normale fysieke winkels tegenwoordig ook online winkels. Beide hebben te kampen met meer retouren en restvoorraden ten opzichte van vroeger. Hierdoor zijn er telkens meer bedrijven die zich specialiseren in reversed logistics, simpel gezegd het terughalen van goederen die niet meer (als nieuw) verkocht kunnen worden.

Waar komen deze refurbished producten vandaan?

Wereldwijd zijn er jaarlijks vele miljoenen verschillende smartphones, tablets en laptops, zoals iPhones, iPads en MacBooks, welke worden gefabriceerd en gekocht door verschillende gebruikers zoals consumenten en bedrijven. Wij en onze partners zijn gespecialiseerd in het opkopen en/of 'refurbishen' (reviseren) van deze tweedehands goederen, restvoorraden, retourgoederen en zakelijk afschreven goederen van bedrijven en consumenten. Deze producten worden vervolgens door ons en/of onze partners gecontroleerd op defecten, uiterlijk en kwaliteit, binnen de hoge kwaliteitsnorm die wij hieraan stellen.

Visuele conditie

Logischerwijs kan er een groot verschil zitten tussen de ene refurbished iPhone en de andere. Op technisch vlak zijn ze doorgaans gelijk (tenzij anders aangegeven), maar op visueel gebied zijn er duidelijk verschillen. De refurbished markt is inmiddels gewend de visuele conditie in te delen in 3 gradaties, vaak A, B of C-grade genoemd en/of aangeduid met 3, 4 of 5 sterren. Effectief komt het er op neer dat een A-grade als nieuw oogt, een B-grade niet, maar in goede staat en een C-grade zeer duidelijke gebruikssporen heeft.

Refurbished iPhone 7

Technische staat

Refurbished apparaten zijn vaak voorzien van een nieuwe batterij, maar dit is niet altijd nodig. Nadat een apparaat visueel is gecontroleerd en gegradeerd, wordt er zo nodig een nieuw scherm en eventueel andere nieuwe onderdelen geplaatst, ten behoeve van het als nieuw laten functioneren van het apparaat.

Refurbished Apple

Omdat niet alle onderdelen los verkrijgbaar zijn via Apple zie je vaak dat bijvoorbeeld refurbished iPhones niet altijd compleet voorzien zijn van nieuwe onderdelen. Een duidelijk voorbeeld is de behuizing, omdat deze simpelweg niet origineel verkrijgbaar is kunnen iPhones niet tot nagenoeg nieuw ogende iPhones worden refurbished. Wél zijn er aanbieders die bijvoorbeeld claimen een iPhone met een compleet nieuwe buitenkant te leveren, maar dit zijn imitatie onderdelen van slechte kwaliteit. Belangrijk om op te letten dus.

Dat betekent niet dat er géén als nieuw ogende refurbished iPhone bestaan, juist wél! Deze iPhones zijn door hun eerste eigenaar vaak gebruikt met een hoesje en screenprotector óf de iPhone is simpelweg afkomstig uit restvoorraad of een retourstroom waardoor het een ongebruikte iPhone is.

Data wipe

Naast technische keuring worden ook alle gegevens van een eventuele vorige gebruiker gewist en wordt het apparaat voorzien van de laatst mogelijke software.

Verpakking

 Refurbished producten worden vaak in een neutrale verpakking geleverd. Leveren in de originele verpakking is niet mogelijk, omdat deze verpakkingen niet door de fabrikanten los worden verkocht, daarnaast is het strafbaar dergelijke verpakkingen te gebruiken. Er zijn aanbieders die namaak doosjes gebruiken, pas hier dus voor op. Wij gebruiken uitsluitend neutrale verpakkingen of het product wordt geleverd in de productverpakking van het refurbished keurmerk, met accessoires en eventueel een handleiding.

Een refurbished product aanschaffen

Wil jij een goed product van bekende merken als Apple en Samsung maar niet de volle prijs betalen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over diverse refurbished producten van Apple en Samsung. Denk aan smartphones, tablets en zelfs laptops. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.