Waterschade

De meest gestelde vragen worden beantwoord in onze kennisbank. Ook kunt u via deze wijze in contact komen met de verkoper of als het nodig is met onze klantenservice.

Naar de Kennisbank

Zijn de apparaten die verkopers aanbieden waterbestendig?

We kunnen niet met zekerheid zeggen of de apparaten die worden verkocht nog steeds waterbestendig zijn. Dit betekent dat de verkopers ook niet kunnen garanderen dat de oorspronkelijke waterbestendigheidscertificering, zoals IP67 of IP68, nog steeds geldig is.

Om ervoor te zorgen dat uw apparaat geen waterschade oploopt, is het verstandig om deze dingen te vermijden:

  • Uw apparaat gebruiken tijdens het zwemmen, in bad gaan of in de sauna zitten.
  • Uw apparaat blootstellen aan water dat er hard tegenaan spuit of heel snel beweegt, zoals onder de douche staan of tijdens watersporten zoals waterskiën of wakeboarden.
  • Expliciet uw apparaat volledig onder water dompelen.
  • Uw apparaat gebruiken op plaatsen waar het extreem heet of koud is, of waar het erg vochtig is.
  • Pogingen doen om uw telefoon te openen of de schroeven eruit te halen.

Let op: Als uw apparaat tekenen vertoont van contact met vloeistof of waterschade, is de garantie van de verkoper niet langer geldig. Dit komt doordat schade door vocht na verloop van tijd zichtbaar kan worden doordat het de binnenkant van de telefoon aantast. Hierdoor kunnen reparaties niet worden gegarandeerd. Dit kan leiden tot een situatie waarin de telefoon als onherstelbaar beschadigd door waterschade wordt beschouwd.