Naast vingerafdrukscanner in het scherm adopteer Apple nu ook Always-onscherm.

19 Februari, 2021 11:02

Volgens informatie die verspreid is door de smartphone journalist Max Weinbach zal de volgende iPhone voorzien worden van een always-onscherm. Dit houdt in dat de tijd altijd te zien zal zijn zonder dat je de iPhone eerst moet activeren.

Volgens de journalist zou het always-onscherm ook tonen hoe voel je batterij is en ook notificaties van al je apps zouden op je scherm verschijnen. Ook wordt er gespeculeerd dat de iPhone 13 een scherm krijgt met een ververssnelheid van 120Hz zoals nu al beschikbaar is in bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S20. De journalist zei hetzelfde over de iPhone 12 maar dit gerucht bleek uiteindelijk vals te zijn.

Apple Always On

Concurrenten zoals Samsung bieden al enkele jaren always-onschermen. Ook bieden deze al enige tijd een vingerafdrukscanner dat zich bevindt in je scherm, geruchten zijn dat Apple dit ook wil toevoegen in de iPhone 13. Het is ook een logische stap want de functie van always-on is energiezuinig en goed mogelijk met de OLED displays die apple gebruikt voor zijn iPhones.

De Apple Watch heeft al enkele jaren een always-onscherm, hierdoor wordt de tijd getoond zonder dat het hele scherm geactiveerd wordt. Op deze manier functioneert de smartwatch meer als een traditionele horloge.

De journalist sprak ook over andere geruchten. Zo zou de iPhone 13 betere ultrawidecamera’s krijgen. Ook zou de draadloze lader voorzien zijn van sterke magneten om de kabels nog beter mee vast te houden. Er wordt al veel gespeculeerd over de iPhone 13 maar Apple heeft vooralsnog niks bekendgemaakt. Naar verwachting zullen de nieuwe toestellen van Apple rond september gepresenteerd worden aan ons.

< Geruchten van Apple power bank worden overtroeft door aankondiging van Anker’s MagSafe power bank. Nieuwe techniek voor draadloos opladen aangekondigd. De toekomst komt dichterbij! >