Geruchten van Apple power bank worden overtroeft door aankondiging van Anker’s MagSafe power bank.

26 Februari, 2021 11:06

Apple zou vermoedelijk bezig zijn met het ontwikkelen van een externe battery pack die je via MagSafe aan je iPhone hangt. Maar vanaf 3 maart is de Anker MagSafe battery pack al beschikbaar.

MagSafe is voorlopig ook een functie wat alleen maar te gebruiken is bij de iPhone 12 dus als je een iPhone 11 hebt of een iPhone 8 dan is dit nieuws niet zo relevant, maar wel een leuke gedachte voor het moment dat je wel een iPhone 12 bezit.

Xiaomi draadloos opladen

Vorig week kwam er nog het gerucht naar buiten dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een powerbank dat je via MagSafe aan de achterkant van je iPhone kan verbinden. Apple is voorzichtig met het aankondigen van accessoires die helpen met het opladen van je iPhone, dit komt door het gebeurtenis met de Airpower Charging Mat. In 2019 werd de Airpower charging mat gecanceld en dat pas een half jaar nadat het was aangekondigd.

Nog geen week later komt het bericht dat Anker’s MagSafe battery pack uit zal komen op 3 maart. De PowerCore powerbank heeft een 5,000mAh batterij en laat via een led licht zien hoeveel batterij er nog over is. De 5,000mAh batterij een zeker welkom, maar komt wel met een klein minpuntje. De PowerCore kan de iPhone, maar opladen met 5W terwijl de opladers van Apple zelf je iPhone kunnen opladen met 15W. De power bank die Apple vermoedelijk aan het ontwikkelen is zou je iPhone wel gewoon met 15W kunnen opladen.

Bij de powerbank van Apple is het nog maar de vraag wanneer deze uitgebracht wordt. De echte vraag is dus, hoe snel heb je een powerbank voor je iPhone nodig en vindt je het niet erg dat deze je iPhone dan iets langzamer oplaadt? Wat het antwoord op deze vraag ook is, je vist helaas achter het net. De powerbank is uitverkocht en er is geen idee wanneer deze weer op voorraad komt.

< Geruchten rondom Apple blijven rollen Naast vingerafdrukscanner in het scherm adopteer Apple nu ook Always-onscherm. >