Nieuwe techniek voor draadloos opladen aangekondigd. De toekomst komt dichterbij!

11 Februari, 2021 14:52

Je apparaten echt draadloos en over een afstand van een aantal meters opladen lijkt nog ver weg, maar Xiaomi heeft eind vorige maand zijn Mi Air Charge Technologie aangekondigd. Deze technologie kan meerdere apparaten over meerdere meters opladen en fysieke objecten zoals een bank of kast zouden het oplaadprocess niet verbreken.

Xiaomi zegt dat de ontworpen technologie ook zal werken met smartwatches zoals de Apple Watch en Fitbit. Een ander doel wat Xiaomi wil bereiken met deze technologie is om woonkamers 100% draadloos te maken. Het doel is om lampen, speakers en andere smart home apparatuur te voorzien van stroom met dit systeem. Als Xiaomi hierin slaagt dan zouden stopcontacten en verlengsnoeren al gauw verleden tijd worden.

Xiaomi draadloos opladen

We zullen alleen wel even moeten wachten tot deze technologie ook in de handen van de consument komt. Een vertegenwoordiger van Xiaomi bevestigde dat geen enkele commerciële producten die uitkomen dit jaar deze technologie zullen bevatten. De vertegenwoordiger had ook geen commentaar toen hem werd gevraagd naar een tijdsplanning. We zullen voorlopig onze iPhone 8 nog gewoon met een stekker moeten opladen.

Uiteraard is het belangrijk om sceptisch te blijven maar het biedt een leuke blik in de toekomst. Ik denk dat veel mensen al wel dezelfde gedachte hebben gehad, want het zou toch zo fijn zijn als je telefoon gewoon zou opladen terwijl je door je huis loopt! Aankondigingen van 100% draadloos opladen worden al jaren gemaakt en hoewel Xiaomi al veel doorbraken gemaakt heeft in dit veld, zal het op zich laten wachten op de technologie werkt zoals beloofd.

< Naast vingerafdrukscanner in het scherm adopteer Apple nu ook Always-onscherm. Hyundai en Apple werken samen aan een elektrische auto >