Hoe zet je gegevens draadloos over naar je nieuwe iPhone?

26 Februari, 2022 11:16

Heb je een nieuwe iPhone gekocht, of ben je van plan om een nieuwe iPhone te kopen? Dan wil je natuurlijk graag je gegevens overzetten, om zo snel mogelijk te kunnen genieten van je nieuwe aankoop. Gelukkig hoeft het overzetten van gegevens tegenwoordig helemaal niet lang te duren, en heb je hier ook geen computer meer voor nodig. Benieuwd naar hoe het draadloos overzetten van je gegevens werkt? Lees dan snel verder!

Waarom zou je oude gegevens overzetten?

Een nieuwe iPhone is meestal helemaal leeg. Dat wil zeggen dat er, behalve de standaard apps van Apple, geen apps opstaan. Daarnaast staan je contacten, foto’s, bestanden en andere belangrijke zaken nog niet op deze iPhone. Vaak is dat wel iets wat mensen graag willen, want anders moet je alles handmatig over gaan zetten. Dit kost veel tijd, waardoor je nog langer moet wachten voordat je van de voordelen van je nieuwe iPhone kunt genieten. Voor het draadloos overzetten van je gegevens zijn twee mogelijkheden: via ‘Begin direct’ of via de reservekopie van iCloud. Beide opties zorgen voor een snelle en effectieve manier van het overzetten van je gegevens.

Gegevens overzetten via Begin direct

Voor deze optie heb je op het oude toestel iOS 11 of nieuwer nodig. Weet je niet zeker of je dit hebt? Kijk dan eerst in de instellingen van het oude toestel om te zien over welke iOS versie de iPhone beschikt.

  1. Zet je nieuwe iPhone aan.
  2. Leg de twee toestellen naast elkaar. Let op: zorg dat bluetooth op beide apparaten is ingeschakeld.
  3. Na stap 2 zal het scherm ‘Begin direct’ verschijnen. Volg de stappen die de nieuwe iPhone weergeeft en klik op Ga door.
  4. Verschijnt er een blauwe wolk op het beeldscherm van de nieuwe iPhone? Pak dan je oude iPhone en houd deze boven ‘de wolk’ tot je hem in het midden van het beeld hebt.
  5. Optioneel: vraagt je oude iPhone om de toegangscode? Voer deze dan in.
  6. Ga daarna stapsgewijs alle vragen af die de nieuwe iPhone laat zien. Dit varieert van Face ID tot Touch ID instellen.
  7. Uiteindelijk kan je er voor kiezen om gegevens, apps en instellingen te herstellen vanaf een iCloud reservekopie. Kies hiervoor zodat je nieuwe iPhone exact hetzelfde is ingesteld als je oude iPhone.

Een iCloud reservekopie maken

Heb je nog geen iCloud reservekopie gemaakt op je oude iPhone? Geen probleem, dit is gelukkig zo gedaan. Op je oude iPhone maak je eerst verbinding met de wifi, om vervolgens naar de instellingen te gaan. Klik in het instellingen menu op je naam → iCloud → iCloud reservekopie. Als je er nu voor kiest om een iCloud reservekopie te maken gaat het toestel voor je aan de slag. Dit kan enkele minuten duren!

Een iCloud reservekopie overzetten

Om alle gegevens, apps en contacten over te zetten moet je de reservekopie van iCloud overzetten naar je nieuwe iPhone. Hiervoor moet je op je nieuwe iPhone alle stappen volgen voor het installeren totdat je bij het scherm Apps en gegevens bent.

  1. Kies bij Apps en gegevens voor Zet iCloud reservekopie terug.
  2. Kies de meest recente reservekopie uit je iCloud.
  3. Log in met je Apple ID als dit gevraagd wordt op het scherm.
  4. De reservekopie wordt nu overgezet. Dit kan enkele minuten duren.

Hulp nodig bij het instellen van je nieuwe iPhone?

Veel mensen vinden het installeren van een nieuwe iPhone lastig. Bij refurbished.nl begrijpen we erg goed dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom bieden wij, samen met onze partner Nerds, een iPhone installatieservice aan. De installatieservice kost eenmalig €39,- waardoor je niet aan een abonnement of andere verborgen kosten vast zit. Meer lezen over onze installatieservice? Klik dan hier

< Gerucht : Apple stopt met ondersteuning Watch Series 3 De Batterijconditie van je Smartphone: waar moet je op letten? >