De Batterijconditie van je Smartphone: waar moet je op letten?

25 Februari, 2022 14:51

Wat veel mensen dan ook niet weten is dat je met iedere oplaadbeurt je jouw batterij steeds een beetje beschadigd. Dit klinkt heel erg, maar is een heel normaal process en zorgt ervoor dat de conditie van je batterij langzaam verslechtert. Maar hoe erg verslechterd je batterij en vanaf wanneer is het aangeraden om deze te vervangen?

Aanbevolen vervanging bij 70%

Dat de batterij een belangrijk onderdeel is, is duidelijk voor de meeste mensen. Als je net een nieuwe smartphone krijgt dan heeft je batterij 100% conditie en presteert deze optimaal. De juiste hoeveelheid vermogen wordt geleverd aan de processor en andere onderdelen voor een soepele en krachtige ervaring. Maar zoals bovengenoemd beschadig je jouw batterij bij iedere oplaadbeurt. Dit betekend dat op ten duur je batterij minder lang mee zal gaan ook al is deze 100% opgeladen. Wanneer dit gebeurt kan je batterij de gevraagde energie niet leveren als je bijvoorbeeld een spel probeert te spelen of aan het schakelen bent tussen meerdere apps. Een batterijconditie van 70% wordt gezien als de ondergrens en dit is veelal het punt waarop de batterij vervangen hoort te worden.

Standaard 85% bij een refurbished iPhone

Als je jouw smartphone iPhone normaal gebruikt dan zal je batterijconditie met 15% per jaar afnemen. Zo weet je dat je dus ongestoord 4 jaar kunt doen met een iPhone voordat deze de ondergrens van 70% heeft bereikt en dus vervangen moet worden. Dit is ook de norm als je besluit om een Refurbished iPhone aan te schaffen. Deze zal minimaal een batterijconditie van 80% hebben.

Melding geen originele batterij?

Wordt er tijdens de controle een batterij aangegeven die een conditite onder de 80% heeft? Dan zal deze vervangen worden door een nieuwe batterij. Deze vervanging wordt uitgevoerd door een ervaren reparateur. De software van je iPhone zal de niet officiële batterij herkennen en je een batterijmelding geven. Dit is echter een loze waarschuwing die na een week of 2 weer zal verdwijnen. Deze waarschuwing kan juist een goed teken zijn want het betekent dat je batterij pas is vervangen door een nieuw exemplaar.

refurbished.nl en 3 jaar garantie op je batterij

Alle producten worden uitgebreid vóór verkoop getest op de werkzaamheid hiervan. Ook de accu krijgt een uitgebreide inspectie door de technische specialisten van de verkooppartner. De batterijcapaciteit moet hierbij minimaal 85% of hoger zijn. Ervaar je problemen met de batterij? Of werkt deze niet naar behoren? Dan kun je aanspraak maken op de 3-jarige garantietermijn die je standaard ontvangt bij iedere aankoop bij refurbished.nl.

< Hoe zet je gegevens draadloos over naar je nieuwe iPhone? iPads vergelijken: wat is de beste iPad voor jou? >