Gerucht : Apple stopt met ondersteuning Watch Series 3

2 Maart, 2022 14:00

De Apple Watch Series 3 is sinds 22 september 2017 verkrijgbaar in Nederland. Producten van Apple worden gemiddeld 5 jaar ondersteunt en dit betekend dat het voor de Series 3 na 5 jaar toch echt klaar is.

Gerucht: WatchOS 9 laatste versie voor Series 3

Met het eerste Apple evenement om de hoek gaat het op alle hoeken op het internet weer los met geruchten en speculaties over de mogelijk nieuwe producten van Apple. Zo zijn er ook al genoeg speculaties over de Apple Watch Series 8. Maar met de komst van een nieuwe Apple Watch betekent dit ook dat bepaalde producten niet meer ondersteunt zullen worden. Mark Gurman van het welbekende Bloomberg, dat al veel functies en producten van Apple heeft voorspelt is van mening dat dit het laatste jaar is dat de Series 3 ondersteunt zal worden. Dit betekend dus dat WatchOS 9 het laatste besturingssysteem is wat de Series 3 nog zal ontvangen.

Afname ondersteuning na WatchOS 8

Dit gerucht werd al in het leven geroepen toen de Series 3 de update van WatchOS 8 kreeg. Hierbij waren veel van de nieuwe wijzerplaten niet te vinden en vele van de nieuwe functies werden niet ondersteunt door de Series 3. Dit laat ook zien dat dit de Series 3 langzaam aan zijn einde komt. Bij de upgrade naar WatchOS 9 zal hetzelfde patroon plaatsvinden, waarbij verschillende wijzerplaten en functies niet gebruikt kunnen worden.

Alternatief voor Apple Watch Series 3

Nou kan het nog zijn dat je een Series 3 om je pols hebt en ga je door dit nieuws op zoek naar een upgrade. Een geweldig alternatief is de Series SE, die zorgt voor geweldig verhouding tussen prijs en kwaliteit. Maar hierdoor zul je wel inleveren op iets wat geavanceerde functies zoals het scherm dat altijd aanstaat of de saturatiemeter. Ook de Series 6 is een geweldig optie wanneer je opzoek bent naar een Apple Watch met nieuwe functies zoals valdetectie, ECG meter en volop sensoren voor je hartslag,stappen en verschillende work-outs.

< De A-grade, B-grade en C-grade iPhones Hoe zet je gegevens draadloos over naar je nieuwe iPhone? >