De A-grade, B-grade en C-grade iPhones

3 Maart, 2022 14:16

Wanneer je op zoek bent naar een refurbished iPhone zul je al snel zien dat er verschillende productcondities zijn. Bij refurbished.nl hanteren wij de A-grade (als nieuw), B-grade (gebruikt) en de C-grade (zichtbaar gebruikt). De gradatie van het uiterlijk zegt niets over de functionele prestaties, want refurbished iPhones zijn altijd technisch gecontroleerd. Ben jij benieuwd naar wat de verschillende productcondities bij refurbished iPhones betekenen? Lees dan snel verder.

A-grade (als nieuw)

Een refurbished iPhone met de product conditie A-grade (als nieuw) komt het dichtst bij een nieuwe iPhone. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om te zeggen dat deze iPhones er uitzien als splinternieuwe iPhones, omdat het toestel al eerder een eigenaar heeft gehad. Hierdoor kan het zijn dat er enkele, kleine beschadigingen op het scherm of de behuizing zitten van een A-grade iPhone. Wanneer deze beschadigingen aanwezig zijn op het toestel zal het altijd gaan om zéér lichte gebruikerssporen die vaak niet goed zichtbaar zijn.

B-grade (gebruikt)

Een refurbished iPhone met de product conditie B-grade (gebruikt) heeft enkele zichtbare gebruikerssporen op het scherm of de behuizing. Dit komt doordat deze toestellen licht gebruikt zijn door een eerdere eigenaren, of op een andere manier licht beschadigd zijn. Dit gaat natuurlijk uitsluitend om de buitenkant, het uiterlijk, van de iPhone. De technische aspecten van deze iPhone, zoals de batterij en camera, zijn altijd in uitstekende staat. Het gaat bij onze gradaties altijd alleen om de uiterlijke kenmerken van de iPhone. In veel gevallen is een B-grade iPhone tot €30 goedkoper dan een A-grade iPhone.

C-grade (zichtbaar gebruikt)

Een refurbished iPhone met de conditie C-grade (zichtbaar gebruikt) heeft meerdere zichtbare gebruikerssporen op het scherm én de behuizing. Deze beschadigingen bestaan onder andere uit krassen en deuken op de behuizing of het beeldscherm van de iPhone. Wanneer je kiest voor een iPhone met deze productconditie kun je er vanuit gaan dat de gebruikerssporen duidelijk zichtbaar zijn. Door deze gebruikerssporen is de C-grade iPhone vaak ook tot €60 goedkoper dan een A-grade iPhone. Gelukkig kun je met een telefoonhoesje of screenprotector de meeste gebruikerssporen gewoon bedekken.

Welke productconditie past het best bij jou?

Bedenk voordat je een refurbished iPhone koop goed welke gradatie het beste bij jou past. Je kunt er veel voordeel uithalen als je kiest voor een B-grade of C-grade iPhone, want deze modellen zijn vaak goedkoper. Houdt er dan wel rekening mee dat er lichte -of diepere gebruikerssporen op het toestel kunnen zitten, die je eventueel kunt camoufleren met een hoesje of screenprotector. Als je hier niet op zit te wachten kun je het beste kiezen voor een A-grade iPhone. Refurbished iPhones met deze productconditie komen het meest in de buurt van een nieuwe iPhone uit de winkel.

< Apple Watch zonder iPhone, wat kun je ermee? Gerucht : Apple stopt met ondersteuning Watch Series 3 >