Garantievoorwaarden

Op refurbished.nl koop je met zekerheid een refurbished smartphone, tablet of laptop met 3 jaar garantie.

Hardware garantie
Je (refurbished) product koop je met garantie op de hardware met uitzondering van slijtage gevoelige onderdelen. Per product wordt aangegeven wat de garantieperiode is.

Garantie op meegeleverde accessoires
Op eventueel bijgeleverde accessoires zoals een simtool, kabel en lader heb je 6 maanden garantie.

Batterij
Indien de batterij binnen 36 maanden na levering niet goed functioneert wordt deze gratis door ons vervangen als dit binnen onze garantievoorwaarden valt. Onder een goed functionerende batterij wordt verstaan:

 • Een batterij met een batterijcapaciteit van tenminste 85% van zijn oorspronkelijke capaciteit op de datum van levering.
 • Voor telefoons en tablets is het aantal laadcycli minder dan 500 bij levering.
 • Voor laptops is het aantal laadcycli minder dan 250 bij levering.

Uitgesloten van garantie
Sommige zaken vallen niet onder de garantie. Uitgesloten van garantie zijn:

 • Vocht-, val- en stootschade en iedere andere vorm van zelf aangerichte schade;
 • Het buigen van de behuizing ná enige tijd van gebruik. Dit betreft geen productiefout zoals bij sommige nieuwe iPhones direct bij levering het geval is geweest. Ná enige tijd van gebruik kan deze schade ontstaan door bijvoorbeeld het zitten op de iPhone, in de achterzak of bijvoorbeeld door te leunen tegen voorwerpen aan;
 • Defecten voortkomend uit reparatie bij derden zonder onze toestemming;
 • Toestelmeldingen die gebruik van een niet origineel Apple onderdeel aangeven als het toestel volledig functioneel is;
 • Buiten garantie zijn kosten voor herinstalleren van software en verzending van reparatie niet gedekt en zullen deze in de vorm van onderzoekskosten in rekening gebracht kunnen worden.
 • Screenprotectors welke al geplaatst zijn op het apparaat.

Vloeistofschade
Sommige iPhones hebben een extra beveiliging, deze zijn namelijk waterbestendig. Dat betekent echter niet dat ze waterdicht zijn. Met de normen die Apple aanhoudt zou je bij ongeveer een meter diepte niet direct een defecte iPhone hebben. Dit soort normen zijn getest in een laboratorium en niet in de echte wereld ná gebruik. Wij raden je dan ook af te gaan zwemmen met je iPhone. Net als Apple geeft refurbished.nl géén garantie op enige vorm van vloeistofschade.

Procedure bij defecten
Als je onverhoopt een defect hebt binnen de garantie kun je (kosteloos) je bestelling retourneren aan ons reparatiecentrum waarna wij je defecte product repareren of vervangen. Klik hier om verder te gaan naar het aanmeldproces. Wanneer je een beschadigd artikel hebt ontvangen dan dien je dit altijd binnen 24 uur te melden. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Wettelijke garantie
Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Daarnaast biedt refurbished.nl een standaard garantie van 3 jaar. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie. De periode van 3 jaar is geldig voor aankopen vanaf 1 december 2020.

Wanneer een klacht waarvoor een product is aangemeld niet onder garantie valt, kunnen er onderzoeks- en verzendkosten in rekening worden gebracht.

Uitzonderingen op de garantieperiode
Hieronder staat aangegeven bij welke aankoopdatum welk garantietermijn van toepassing is op uw aankoop.

 • 3 jaar garantie op refurbished producten die zijn aangeschaft na 01-12-2020.
 • 3 jaar garantie op refurbished producten van Renewd met een aankoopdatum vanaf 01-01-2018 t/m 12-08-2019.
 • 2 jaar garantie op refurbished producten die zijn aangeschaft vóór 01-12-2020.

Retourneren buiten retourprocedure
Wanneer u een product retourneert buiten onze retourprocedure om kunnen er transportkosten door de koerier in rekening gebracht worden. Deze extra kosten kunnen niet op refurbished.nl verhaald worden.

Onderzoekskosten (Buiten garantie)
Wanneer u een product opstuurt wat niet onder onze garantievoorwaarden valt kunnen er onderzoeks- en verzendkosten in rekening gebracht worden. Deze kosten hiervan kunnen verschillen per verkooppartner:

- MacBizz: 60,-