Maak je refurbished iPhone of iPad klaar voor iOS 12

4 September, 2018 11:14

Het is weer bijna zover! In September zal Apple de update naar iOS 12 vrijgeven. Wat moet je doen om te zorgen dat deze update vlekkeloos gaat en dat je weer een jaar vooruit kan?

  1. Controleer of je toestel compatible is met de nieuwst versie.
  2. Maak een (reserve) kopie van je refurbished iPhone of refurbished iPad.
  3. Zorg dat je jouw Apple ID en wachtwoord paraat hebt en tevens de code welke je ingesteld hebt op je iPhone of iPad.  Al deze gegevens heb je nodig om de installatie van iOS 12 te doorlopen.

Kan ik mijn refurbished iPhone updaten naar iOS 12?
Apple heeft er ook dit jaar weer voor gezorgd dat de nieuwste update op meerdere generaties toestellen kan worden geïnstalleerd. Voor de iPhone betekent dit dat je vanaf de iPhone 5S en nieuwer iOS 12 kan gaan installeren.  Voor de iPad kun je vanaf de iPad mini upgraden naar iOS 12. Jouw refurbished iPhone of refurbished iPad zal zelf aangeven of het toestel in aanmerking komt voor de upgrade.

Reservekopie maken van je iPhone of iPad
Dit kan op 2 manieren. Of via iTunes door je iPhone of iPad aan de computer te hangen of door een iCloud-reservekopie te maken. Hoe je dit doet lees je hier. Door een reservekopie te maken ben je er zeker van dat al je gegevens veilig zijn en dat je dus nooit data zal verliezen.

Refurbished iPhone wordt sneller door iOS 12
iOS 12 zal voor jouw iPhone of iPad een hoop gaan betekenen. Apple heeft er voor gezorgd dat het nieuwe besturingssysteem veel nieuwe functies bevat maar belangrijker Apple heeft er ook voor gezorgd dat voor met name de oudere modellen sneller zullen worden. Hier zijn wij als refurbished.nl natuurlijk erg blij mee omdat dit betekent dat toestellen een langer leven krijgen en nog duurzamer worden.

Tip van refurbished.nl
Wij willen je niet ontmoedigen voor de adoptie van nieuwe software en functies, maar doorgaans zijn er bij de release van nieuwe software diverse bugs (fouten) en/of instabiliteit. Dit wordt vaak snel weer opgelost met een nieuwe update. Ben je geen early adopter of wil je niet per sé direct het nieuwste van het nieuwste, wacht dan met updaten tot de update uit is met diverse 'bug fixes'. Zo voorkom mogelijk tijdelijk frustraties.

< Wat kan je allemaal met iOS 12 Goed nieuws van Apple voor de refurbished iPhone en iPad >