Donkere modus van iPhone snel in- en uitschakelen

20 Juni, 2020 11:40

Apple was er niet als een van de eerst bij met de nu wel bekende Dark Mode (donkere modus). Echter will Apple in Cupertino alleen iets lanceren wanneer het helemaal goed werkt.

Een van de dingen waar wij tegen aanliepen was dat het best wel lastig bleek om van de Donkere Modus naar de Lichte Modus te gaan. Voor diegene die niet precies wat de Dark Mode is. Dark Mode zorgt ervoor dat het gehele menu van je iPhone of iPad niet meer wit als basiskleur heeft maar zwart. Vooral met Oled schermen komt dit prachtig en een bijkomend voordeel is dat je accu langer mee kan omdat er ook pixels kunnen worden uitgeschakeld. Uiteraard gaat je iPhone of iPad hier heel slim mee om.

Nu is er dus een eenvoudige manier om in je bedieningspaneel (op een gelocked screen van rechtsboven naar rechts beneden swipen) de donkere modus in te schakelen.

  1. Ga naar je begin scherm
  2. Open het bedieningspaneel (afhankelijk van je type telefoon schuif je vanaf rechtsboven naar beneden of vanaf beneden naar boven)
  3. Druk op helderheid icoontje en houd dit even ingedrukt
  4. Linksonder kan je nu de Donkere modus aan- en uitzetten.

Ook kan jij jouw iPhone of iPad de donkere modus zelf aan- en uit laten zetten door gebruik van van de automatische functie. Deze functie zorgt ervoor dat jouw iPhone of iPad ofwel zelf schakelt tussen de Donkere Modus en de Lichte Modus op basis van de zonsop- en ondergang. ofwel via een zelf ingesteld schema.

Mocht je dit zelf willen instellen kan je deze instellingen vinden onder:

  1. Ga naar instellingen
  2. Ga naar beeldscherm en helderheid
  3. Vink automatisch aan je kan in een achterliggende scherm alles precies instellen zoals jij wenst.

Geen zin in een stappenplan? Geen zorgen, we hebben ook een video van deze Trick!

< iOS 14: release datum en belangrijkste veranderingenEen Slimme Toekomst met de komst 5G >