Apple Watch series 6 is uit en ondersteunt geen QI charging

1 Oktober, 2020 10:47

De nieuwste Apple Watch 6 is uitgebracht zonder Qi-charge ondersteuning en zonder oplaadblok. Waarom is hiervoor gekozen? Wat voor gevolgen heeft dit? 

AppleWatch 6 zuurstofmeterDe Apple Watch 6 is nu verkrijgbaar en voorzien van de laatste ontwikkelingen. Zo meet de Apple Watch 6 het zuurstofgehalte in je bloed en is het scherm voorzien van een Always on display. Baanbrekend zou je dus zeggen, maar toch is er bewust gekozen om geen Qi oplaadondersteuning te bieden. Wat betekent dit zou je denken?

Dit betekent dat de nieuwste Apple Watch niet opgeladen kan worden door universele Wireless chargers die over het algemeen goedkoper zijn. De Apple Watch kan enkel door de door Apple geproduceerde magnetische oplaad pad opgeladen worden of door die van andere bedrijven die deze unieke techniek gebruiken. Uiteraard moeten die bedrijven een fee betalen aan Apple voor het toepassen van deze techniek. Was dit opzettelijk? Waarschijnlijk. De Qi-techniek bestaat al jaren op de markt, dus het is onwaarschijnlijk dat dit aan Apple voorbij is gegaan. Toch is dit heel gek, want de iPhones zoals de iPhone 8 kun je wel opladen met een Qi charging pad.

Apple Watch 6 workoutOok heeft Apple de 5W USB charging stekker verwijderd die voorheen werden meegeleverd bij de Apple Watch producten meldt The Verge. Deze beslissing is genomen om de impact op het milieu te verminderen, wat een doorlopend doel is van Apple. Het verwijderen van deze stekkers zorgt ervoor dat nieuwe Apple Watch gebruikers het apparaat enkel nog draadloos kunnen opladen, en niet meer via een traditionele wandcontactdoos. Het lijkt een vreemde beslissing om de gebruikers afhankelijk te maken van draadloos opladen en de Apple Watch 6 niet te voorzien van Qi oplaad ondersteuning, is dit opzettelijk om mensen meer Apple afhankelijk te maken? Tijdens de aankondiging eerder in september werd ook al door Bloomberg’s Mark Gurman gehint dat deze beslissing niet beperkt zal zijn tot apparaten uit de Apple Watch reeks, mogelijk gaat dit ook gelden voor de opkomende reeks iPhones. Dit lijkt een verandering die Apple langzaam bij al zijn producten zal doorvoeren.

< Vanaf 2 december 3 jaar garantie op alle toestellen bij Refurbished.nl Refurbished.nl officieel uitgeroepen tot winnaar Shopping Awards Ecommerce50 2020 >