Apple kondigt nieuwe producten aan: dit moet je weten

19 Maart, 2020 10:40

Apple kondigde gisteren stilletjes nieuwe producten aan waaronder de iPad Pro 2020 en een vernieuwde MacBook Air. In dit artikel brengen wij van refurbished.nl je op de hoogte.

 

MacBook Air (2020)

Aan het einde van 2018 kondigde Apple de 'nieuwe' MacBook Air aan. De MacBook Air kreeg een nieuw design wat erg veel weg heeft van de MacBook Pro modellen en werd uitgerust met een Retina scherm. Dat was ondertussen erg nodig want het vorige model ging al een tijdje mee. We zijn inmiddels bijna anderhalf jaar verder en Apple kondigde gisteren de MacBook Air 2020 aan. Dit model krijgt een nieuw toetsenbord wat Apple het "Magic Keyboard" noemt. Iedereen is inmiddels bekend met de problematiek rondom de "Butterfly Keyboard" en Apple besloot eerder al het toetsenbord van de MacBook Pro 16 inch te vernieuwen. De toesten van het Magic Keyboard zijn een stuk robuuster en de knoppen kunnen wat verder ingedrukt worden. Dit zorgt ervoor dat dat het typen net wat fijner en makkelijker verloopt.

De MacBook Air zou volgens Apple twee keer zo snel zijn dan het vorige model, dit komt door de nieuwe 1,2 Ghz-quadcore Intel i7-chip. Ook beschikt de Air over een Intel Iris Plus Graphics-chip waarmee je gemakkelijker games en videos zou kunnen bewerken. De MacBook Air is bovendien voorzien van een 13 inch Retina scherm dat voor enorm scherpe beelden zorgt. De nieuwe MacBook Air heeft standaard twee keer zoveel opslaggeheugen als zijn voorganger: namelijk 256 GB in plaats van 128 GB. Er is eventueel ook de mogelijkheid om deze te upgraden naar een variant met 512GB aan opslagruimte. Als laatste beschikt de nieuwe Air over stereospeakers en is het voor het eerst mogelijk om 6K-displays aan te sluiten op de MacBook Air 2020.

De prijs van de MacBook Air 2020 begint bij 1199 euro en wanneer je kiest voor de variant met 512 GB aan opslagruimte betaal je 1499 euro. De nieuwe MacBook Air is vanaf nu te bestellen en zal midden april worden uitgeleverd.

 

iPad Pro (2020)

In het begin van 2016 onthulde Apple de iPad Pro, deze nieuwe iPad moest de 'professionele' gebruiker aanspreken. Met een krachtige chipset, een schermgrootte van 12,9 inch en ondersteuning voor de Apple Pecil was de iPad uitermate geschikt voor bijvoorbeeld grafische apps. We zijn inmiddels bijna vier jaar verder en Apple heeft gisteren de nieuwe generatie iPad Pro aangekondigd: namelijk de iPad Pro 2020. De nieuwe iPad Pro heeft ondersteuning voor de 'Magic Keyboard', dat is op zich niet iets nieuws, maar wél dat deze nu een trackpad heeft. Op 24 maart verschijnt bovendien iPadOS 13.4 welke ondersteuning toevoegt voor een cursor, deze is ook te gebruiken op de iPad Pro 2018.

De nieuwe iPad Pro is aan de achterzijde voorzien van een dubbele cameralens met dieptesensor. Deze dieptesensor (ook wel LiDAR-sensor genoemd) is een volledig nieuwe sensor die nog beter ondersteuning heeft voor augmented reality en voor bijvoorbeeld portretfoto's. De verwachting is, omdat deze sensor nu op de iPad Pro 2020 te vinden is, dat de nieuwe iPhone(s) deze mogelijk ook zullen krijgen. Aan de voorzijde is weinig vernieuwend, de iPad is nog steeds voorzien van een 11 of 12,9 inch scherm en is net als zijn voorganger voorzien van een USB-C port en heeft Face ID. En met de nieuwe A12Z processor moet deze iPad Pro krachtiger dan ooit worden.

 

Meer opslag voor de Mac mini en Powerbeats zijn nu beschikbaar


Naast de nieuwe MacBook Air en iPad Pro zijn er ook enkele kleine nieuwigheden aangekondigd. Zo is de Mac Mini nu standaard uitgerust met 256 GB aan opslaggeheugen en kan deze geüpgraded worden naar een variant met 512 GB aan geheugen. Vanaf nu is ook de Powerbeats draadloze koptelefoon te bestellen bij Apple. Deze nieuwe koptelefoon heeft de Apple H1-chip die we onder andere ook kennen van de AirPods. Deze chip maakt het mogelijk om snel al je Apple producten met deze koptelefoon te verbinden.

De Powerbeats zouden 15 uur moeten meegaan op een enkele lading, doordat ze met een draadje verbonden zijn kun je ze gemakkelijk om je nek hangen, handig tijdens het sporten. De Powerbeats zijn vanaf nu te koop voor 149,95 euro in de Apple Store.

< 5 Feiten die je moet weten over refurbished Trends en innovaties rondom duurzaamheid en refurbished >