Onze missie

Vaak ontstaat een bedrijf uit commerciële verlangen en belangen. Hierna wordt er nagedacht over een missie. Bij ons is het precies andersom. Onze oprichters hadden het gevoel dat het tijd was voor verandering. Hoe gaan we als samenleving om met het milieu, hoe zorgen we voor een samenleving waar iedereen met een gerust hart in kan leven en hoe houden we planeet aarde gezond?

Al snel kom je erachter dat een circulaire samenleving een goede oplossing is. Een samenleving waarbij we resources (hulpbronnen) voor zo ver als mogelijk inzichtelijk krijgen. Met deze resources maken we creaties, deze creaties gebruiken we om ze na hun levenscycle te recyclen. Als we op een nieuwe manier moeten gaan leven om de planeet waar we op leven gezond te houden kun je spreken van een wedergeboorte. Zo ontstond de missie R3BORN.

 

refurbished.nl

Met het besef wat we kunnen doen om een gezonde samenleving te realiseren en daarmee gezonde planeet ben je er natuurlijk nog lang niet. Om bij te dragen een de realisatie van circulaire samenleving moet je natuurlijk ook wat doen. Zodoende hebben we refurbished.nl opgericht.

In een economisch systeem is het belangrijk dat als je een gezonde organisatie wilt zijn, je financieel gezond bent. Commercie en duurzaamheid (zoals refurbished) gaan vaak niet goed samen, dus hoe kunnen we een financieel gezonde organisatie krijgen zonder in te leveren op onze missie?

Zo onstond onze eerste stap vooruit, refurbished.nl. Een webshop voor refurbished producten. Producten die hergebruikt worden. Een stap dichterbij een circulaire samenleving. Wij beseffen ons goed dat refurbished.nl slechts een start is, maar waar een wil is, is een weg.

Naast een financieel gezonde activiteit wat in teken staat van hergebruik, willen we graag grotere stappen maken. Zo bedachten wij simpelweg dat we een deel van de opbrengst van refurbished.nl kunnen gebruiken om onze missie te behalen. Waarom niet actief bijdragen? Actief samenwerken met een organisatie die staat voor duurzaamheid en een beter leven voor alle mensen.

 

Wat gaan we doen?

Je vraagt je wellicht terecht af wat voor projecten? Denk aan planten van nieuwe bomen, bosbescherming, ontplooiing van mensen en alles wat positief is voor de natuur.

Een deel van de uitdaging zal meer geld verzamelen zijn. Denk aan samenwerkingen met andere bedrijven, bekende Nederlanders, die in financiële zin of op een andere manier zich willen inzetten om een circulaire samenleving te realiseren.

Wat we vooral niet gaan doen is geld overmaken naar derdewereld landen. Alhoewel ons hart uit gaat naar alle mensen zij wij van mening dat geld sturen naar gebieden in de wereld waar men minder kansen heeft niet de beste manier is om te helpen. Dit is geen lange termijn oplossing.

We denken vooral dat de leefomstandigheden die wij wereldwijd ervaren, voortkomen uit de wereldsamenleving die wij zelf gecreëerd hebben. Een circulaire samenleving creëert de oplossing voor een prettig leven voor alle mensen. Denk simpelweg aan onze basisbehoefte, voeding. In een circulaire samenleving zijn de resources geindexeerd, de hoeveelheid monden en kan het proces geautomatiseerd worden. Ieder z'n buikje vol dus.

Wij willen ons dus vooral focussen op het bijdragen van de realisatie van een circulaire samenleving. Zo zullen groene duurzame stroomvoorzieningen ons blijven interesseren, zelfvoorzienende huizen, elektrisch en autonoom transport, van bezit naar gebruik, nieuwe manieren van voeding en meer.

 

Wil je meehelpen?

Wil je als vrijwilliger meewerken? Wil je doneren? Ben je een bedrijf en zie je samenwerkingsmogelijkheden? Heb je goede ideeën? Laat het ons alsjeblieft weten!

Stuur een e-mail naar ready@r3born.com of ga naar R3BORN.com en druk op de groene 'ready' knop om het formulier in te vullen.

Een andere manier om mee te helpen is simpelweg door een van onze refurbished producten aan te schaffen en te gebruiken.