Voorkom schade aan jouw MacBook, plak niet je camera af!

13 Juli, 2020 15:27

Apple heeft op 2 juli het advies uitgebracht dat er schade aan het scherm kan ontstaan als er een cover is aangebracht op de webcam van de MacBook. Met name de MacBook Pro heeft een gevoelig retina scherm, maar ook de nieuwere generatie MacBook Air. Dit komt door de naadloze aansluiting van het product; een cover zou de druk op het scherm verkeerd verspreiden waardoor het gevoelige retina scherm schade zou kunnen krijgen.

Hoe nu met mijn Privacy?

Het is begrijpelijk dat men tegenwoordig erg op zijn hoede is voor zijn privacy en je wilt natuurlijk niet deelnemen aan een meeting in je ochtendjas zonder dat je het doorhebt. Apple geeft aan dat je hiervoor de indicator naast de camera in de gaten kunt houden. De camera kan onmogelijk aangaan zonder dat de indicator aangaat, zo zit de techniek niet in elkaar aldus Apple.

Webcam cover verplicht op werk?

Mocht het toch zo zijn dat je verplicht bent een webcam cover te plaatsen vanwege je werk dan raadt Apple aan deze ten alle tijden te verwijderen voor het dichtklappen. Daarnaast is een klein stukje tape met de dikte van printpapier veiliger dan een hard stukje plastic. Pas tenslotte op voor plakresten die tape achterlaat op jouw laptop; dat zou zonde zijn van jouw nieuwe MacBook en de kwaliteit van de camera.

 MacBook camera niet afplakken

< Reactie op blog BNNVara Kassa: 'Wat mag je verwachten van een 'refurbished' artikel?Originele Apple & iPhone onderdelen voor iedereen! >