Vandaag Apple iPad en Mac event!

30 Oktober, 2018 11:13

Het is bijna zover! Vanmiddag zal om 15:00 Nederlandse tijd het Apple event in New York van start gaan.

In de media zijn al verschillende meldingen gedaan van wat je kunt verwachten. Het zal naar alle waarschijnlijkheid een iPad en Mac event worden.

iPad
Wij verwachten een nieuwe iPad Pro met dunne randen en uiteraard met Face ID, dus zonder de home button. De geruchten over het uiterlijk van de nieuwe iPad lopen nogal uiteen. Van het uiterlijk van de huidige iPhone X lijn tot een iPad welke meer gaat lijken op de iPhone 5 serie, doelende op het vierkante van de iPhone 5. Wel is duidelijk geworden uit de software dat de nieuwe iPad Pro USB-C gaat ondersteunen door aanwijzingen in de beta versies van iOS 12. Dit kan betekenen dat je jouw iPad straks aan een extern scherm kan koppelen. Als wij kijken naar de nieuwe processoren in de iPhone Xs en iPhone Xs Max zal de nieuwe iPad Pro in ieder geval qua rekenkracht niet te kort gaan komen.

Mac
Ook wat betreft Mac line-up draait de geruchten molen op volle toeren. Apple is inmiddels gestopt met het leveren van de Macbook Air en het is dus te verwachten dat hier een opvolger voor gaat komen. Hoe de nieuwe line-up eruit gaat zien is nog niet bekend. Het kan zijn dat de huidige macbook 12-inch wordt opgevolgd en dat de Macbook Air verdwijnt. Of mogelijk dat de Macbook 12-inch verdwijnt en wij vanmiddag een geheel nieuwe Macbook Air gaan zien.

Software
Naar alle verwachting zal aan het einde van de dag ook iOS 12.1 vrijgegeven worden. Hiermee krijgen we enkele bug-fixes en nieuwe emoji en groep FaceTime.

Livestream van het evenement

Via deze pagina kun je het gehele event van Apple volgen. Je kan het event ook met je Apple TV op je eigen TV bekijken. Op je Apple TV zal een icoon staan van het evenement.

< Nieuwe Apple reparatie pilot Refurbished iPhone X nu verkrijgbaar >