Update van iOS en macOS!

6 December, 2018 14:45

Op dit moment is er een kleine update van iOS en macOS te downloaden. Het gaat hierbij om macOS Mojave 10.14.2 en iOS 12.1.1. Deze update maakt je iPhone, iPad of MacBook weer een stukje beter dan het al was.

macOS 10.14.2
Bij macOS zijn de volgende zaken geüpdate en verbeterd:

  • Voegt RTT (real time text) toe aan bellen voor WiFi. Deze functie is handig als je met je energie leverancier aan het bellen bent en bijvoorbeeld in het menu 2 moeten kiezen voor vragen over uw factuur.
  • Daarnaast lost deze update een probleem op met iTunes en het afsprelen van media op AirPlay-luidsprekers.


iOS 12.1.1
Bij iOS zijn er wel wat nieuwe functies te zien in de update.

  • Er zijn verbeteringen aan FaceTime doorgevoerd:  Je kan nu weer live foto's maken in tijdens een FaceTime gesprek. En het is weer mogelijk een makkelijk van camera (front en back camera) te wisselen tijdens een gesprek. (dit wordt zeer gewaardeerd)
  • Update speciaal voor de iPhone XR

Met de iPhone XR kan nu meer uitgevoerd worden met Haptic Touch. De iPhone XR heeft geen Force Touch in het scherm verwerkt en hier is een andere oplossing voor gemaakt. Met slimme software wordt nu Force Touch nagebootst en kan je ook met de iPhone XR bijvoorbeeld je camera openen vanuit het lockscreen. De mensen met een iPhone XR zullen hier blij mee zijn.

Update downloaden:
Je kan de update downloaden voor jouw refurbished iPhone door naar instellingen te gaan en daarna "Algemeen" en daarna te kiezen voor Software-update. De iPhone zal dan verbinding maken met Apple en controleren of de update beschikbaar is en deze downloaden. Mocht je willen dat je iPhone dit allemaal voor jou doet en je nooit na hoeft te denken over updates zet dan Automatische updates aan onder aan het software-update scherm op je iPhone. Wil je voor je refurbished MacBook de update downloaden dan kun je dat tegenwoordig ook doen onder Systeemvoorkeuren. Vroeger was jouw mac te updaten in de AppStore maar dat is aangepast zodat iOS en macOS meer op elkaar gaan lijken.

< Apple Pay in Duitsland Komt Apple Pay ook naar Nederland? >