Top 5 apps die het thuiswerken makkelijker maken!

28 Mei, 2020 14:29


Thuiswerken is het nieuwe werken. Ruim de helft van de Nederlanders wilt na deze crisis blijven thuiswerken. Dit scheelt reistijd, reiskosten en je kunt een oogje in het zeil houden op de kleine. Toch zijn de communicatie mogelijkheden niet optimaal. Even bellen of appen naar je collega; dit werkt in theorie maar een serieus gesprek op Whatsapp voeren is bijzonder lastig. Gelukkig zijn hier talloze apps voor om deze tekortkomingen tegemoet te komen. Ons team van social experts hebben onderzoek gedaan en dit is de top 5:

1. Zoom. Misschien wel het bekendste platform sinds de corona-crisis. Het aantal gebruikers is gestegen met 300 miljoen sinds de laatste maanden. Even snel in een meeting met je collega’s? Ah, je bent vergeten een goedkope webcam te halen. Geen probleem, je kunt de meeting ook bijwonen met je smartphone. Iedereen heeft een iPhone of een ander merk smartphone, dus met de selfie camera ben jij klaar om te discussiëren over de conversie van afgelopen maand. Fijn samenwerken zo!

2. Slack. De beste App om in contact te blijven met je collega’s. Ken je dat MSN’en nog? Dat werkte aardig vlekkeloos. In Slack is het ook mogelijk op grote schaal te communiceren met collega’s. Met een rechtermuis klik kun je reageren op berichten van je collega’s in een privégesprek om die productstrategie verder te evalueren.

3. Google Translate. Die kende je al? Hmm.. Wist je ook dat als je in een call zit met je Duitse collega’s dat je niet alles wat hij zegt hoeft over te typen? Met de ‘Stem’ functie kun je jouw iPhone bij de speaker houden en vertaald de app alles wat hij zegt, dus ook als sie nicht sprechen deutsch kom je goed uit de voeten!

4. Kahoot! Net even producttraining gehouden (op afstand) en wil je zien of je collega’s wel echt opgelet hebben? Installeer deze applicatie om hun kennis op een speelse manier te peilen. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie virtuele beker. Let the games begin!


5. De Notitie-app. Die kende we toch al? Ja, maar niet iedereen weet dat je sinds een tijdje ook Scans kunt maken met je iPhone of iPad die je direct met al je apparaten of vrienden kunt delen. Ideaal voor als de printer weer eens een vage foutmelding aangeeft. Laat die printer maar verstoffen en gebruik de scan functie van je telefoon. Ga naar de Notitie-app -> Klik op het camera-icoontje -> Klik op Scan documenten -> Scan je document -> Klik op bewaar -> Deel je scan met je collega’s of vrienden. Sharing is Caring!

< Een Slimme Toekomst met de komst 5G Duurzaamheid en refurbished: dit is er mogelijk >