Nu ook geruchten over de Apple Watch Series 7

29 Januari, 2021 15:08

Na de geruchten van de nieuwe iPhone 13 hebben we nu ook nieuwe geruchten over de Apple Watch Series 7. Namelijk dat deze een glucosemeter krijgt waarmee je jouw bloedsuikergehalte kan meten. Dit is mede mogelijk een een nieuwe optische sensor die de Series 7 zal bevatten.

Bij de Apple Watch Series 4 zat voor het eerste een ECG-meter. Bij de Series 6 werd hier vervolgens een saturatiemeter aan toegevoegd en nu bij de Series 7 dus ook een glucosemeter. Sport en gezond zijn is een belangrijk onderdeel van de Apple Watch en het is daarom ook niet gek dat Apple haar ogen openhoudt naar alle mogelijkheden die hierbij kunnen helpen. De geruchten komen van een Koreaanse website ETNews en niet van Bloomberg, dus of deze geruchten waar zijn moet nog maar blijken.

Toevoeging van Glucosemeter in Apple Watch Series 7

Apple Watch GlucosemeterDe mogelijkheid tot het meten van je bloedsuikergehalte zou enkel belangrijk zijn voor mensen met diabetes. Huidige apparaten waarmee je dit kan meten werken nog vaak met een prikpek en het meten via een druppel bloed. De optische sensor die je Apple Watch zou krijgen zou het prikken dus overbodig maken. Dit zou gebeuren doordat de sensor verbinding heeft met je huid, waardoor deze vervolgens de meting kan doen. Volgens geruchten zou Apple hier de nodige patenten voor hebben, al zijn ze nog wel bezig met het verbeteren van de betrouwbaarheid van de glucosemeter.

Dit gerucht loopt al eventjes. In 2017 werd ook al gespeculeerd dat een Apple watch glucose zou kunnen meten. Er zijn zelfs geruchten over een geheim diabetesteam dat bij Apple werkt en wat zich puur hiermee bezig houdt. Er is al wel eerder onderzoek gedaan waaruit bleek dat de Apple Watch al de mogelijkheid om diabetes te detecteren met een nauwkeurigheid van 85%. Het toevoegen van een glucosemeter zou deze nauwkeurigheid alleen maar verhogen.

De Apple Watch Series 7 kunnen we in het najaar van 2021 verwachten en zal de opvolger zijn van de Series 6. Of er nog andere functies bijkomen of dat dit model een ander design krijgt is nog maar de vraag. Er is een concept waarbij de zijkanten van de Apple Watch plat zijn, en het ook mogelijk dat bij de display gekozen wordt voor een micro-LED scherm. Helaas zijn dit enkel maar geruchten en zullen wij netjes moeten wachten tot dit najaar.

< Hyundai en Apple werken samen aan een elektrische auto Vingerafdrukscanner keert terug in de iPhone 13 >