Duurzaamheid bij Refurbished.nl

12 Februari, 2020 13:23

Bij Refurbished.nl is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze business. Dat is natuurlijk niet zo gek. Wij zorgen er namelijk voor dat gebruikte telefoons worden geüpdatet, gerepareerd en schoongemaakt. Daardoor gaan ze weer langer mee. Duurzaamheid zit dus in ons DNA. Bij Refurbished.nl zijn we daar super enthousiast over en daarom vertellen we je daar graag alles over.

Moeilijke woorden uitleggen

Om te zorgen dat we allemaal hetzelfde bedoelen, leggen we de meest gebruikte begrippen uit. Zo voorkomen we misverstanden in de toekomst.

Duurzaam/duurzaamheid: Een product is duurzaam als het lang meegaat. Als je minder snel een vervangend product hoeft te kopen, kan er ook minder geproduceerd worden. Dit bespaart grondstoffen, CO2 uitstoot, etc.

Milieu: De omgeving. De lucht, het land, het water, de bomen en planten, etc.

Milieuvervuiling: Vervuiling van de omgeving. Bijvoorbeeld plastic in het water, ongezonde lucht en (zwerf)vuil op straat of in het bos.

Klimaat: Het weer over een lange periode.

Klimaatverandering: Bijvoorbeeld de stijging/daling van de gemiddelde temperatuur, of het toenemen/afnemen van de gemiddelde hoeveelheid regen. Ook hier geldt dat het over een lange periode moet gaan.

Tweedehands: Een product die al door iemand anders is gebruikt en vervolgens verkocht aan een particulier. Je hebt bij tweedehands apparaten dus geen zekerheid, garantie, klantenservice, etc.

Refurbished: Een elektrisch apparaat (meestal mobiele telefoon) dat is gecontroleerd, schoongemaakt en indien nodig gerepareerd. Daardoor krijg je weer 2 jaar garantie op je product. We zien refurbished daardoor anders dan tweedehands. Bovendien gaat het apparaat daardoor een aantal jaar langer mee waardoor de duurzaamheid vergroot.

Carbon footprint: Het CO2 gebruik van jouw leven. Een kleinere carbon footprint betekent dat je minder CO2 gebruikt. Je kan dit verlagen door bijvoorbeeld met de fiets naar het werk te gaan, spaarlampen gebruiken of een telefoon van Refurbished.nl te kopen.

Groen: Uiteraard de kleur van gras maar ook de term die we gebruiken voor milieuvriendelijkheid. Denk aan ‘groene stroom’. We gebruiken de term ‘groen’ voor alles dat schoner, duurzamer of hernieuwbaar is. Jij bent dus ‘groener’ als jij met de trein op vakantie gaat i.p.v met het vliegtuig.

Alles over refurbished en duurzaamheid op één pagina

Op deze pagina staat alles wat je wil weten over refurbished producten en duurzaamheid. Wij breiden deze pagina ook steeds uit. Nu staan er alleen nog definities. Later wordt dit aangevuld met allerlei onderwerpen, denk aan:

  • Trends en innovaties
  • Meningen van Experts
  • Projecten
  • Klantverhalen
  • En veel meer!

Uiteindelijk heb jij dus nooit meer een andere pagina nodig over alles wat met duurzaamheid en refurbished te maken heeft. Alles is dan op één plek te vinden.

Gerucht: Nieuwe iPhone heeft vingerafdrukscanner in powerknop >