De toekomst van het Refurbishen

13 November, 2018 21:24

Je kan er in de media veel over lezen. Het begint alleen al met wat refurbished is en wat je er van kunt verwachten. Het is dan ook een spannende gedachte waar de wereld van de refurbished producten naar toe gaat. Op dit moment zijn er genoeg partijen in de markt welke zijn ingesprongen op het hippe thema "Refurbished" maar feitelijk weinig toevoegen en de gehele markt een slechte naam geven. Zeker rondom refurbished Apple zijn er producten zoals een refurbished iPhone en refurbished iPad, die razend populair zijn met veel verschillende aanbieders. Daarnaast is het voor jou als consument heel moeilijk om snel en eenvoudig de juiste producten te vinden die dan ook nog voorradig moeten zijn, wat weer enorm verschilt per aanbieder.

Minder Succesvol
Ook hebben we de afgelopen maanden mee mogen maken dat 2 (keur)merken van redelijk formaat failliet zijn gegaan. Zowel Leapp als Swoop hebben helaas voor een bepaalde tijd de deuren moeten sluiten. Gelukkig is er vanuit externe partijen genoeg vertrouwen gebleken om in te zetten op een doorstart. Dit is goed voor de consument en de refurbished markt als geheel.  Binnen refurbished.nl houden wij alle partijen goed in de gaten maar wij zien voorlopig geen mogelijkheden om de producten van Leapp en Swoop aan te bieden op ons platform.

Keurmerk Uneto
Op dit moment is Uneto-VNI (Techniek Nederland) in een vergevorderd stadium om met bepaalde partijen in de markt een keurmerk op te zetten. Uiteraard zijn al deze keurmerken (buiten Leapp en Swoop om) aan te schaffen bij refurbished.nl. Bij refurbished.nl voorzien wij verdere professionalisering van de refurbished markt wat ten goede zal komen van de kwaliteit en prijsvoering bij de verschillende keurmerken. Dit alles zal de markt voor consumenten transparanter en betrouwbaarder maken.

Waar gaan we naar toe?
In de wereld van Apple zien wij steeds meer apparaten die moeilijker al dan niet onmogelijk worden om te repareren en refurbishen. Je moet hierbij bij de iPhones denken aan de waterdichtheid of FaceID of TouchID welke niet te repareren zijn omdat deze aan het moederbord zijn gekoppeld, welke niet vervangbaar is op een correcte wijze. Ook iets simpels als een scherm vervangen kan al grote gevolgen hebben voor het gebruik van je iPhone. Deze voorbeelden zorgen ervoor dat partijen steeds proffesioneler en specialistischer moeten worden om tot goede refurbished producten te komen. Het zal in de toekomst blijken welke keurmerken hier wel goed mee om en gaan en welke niet. Uiteraard bieden wij als refurbished.nl alleen producten aan die goed zijn refurbished en binnen hoge kwaliteitseisen vallen.

Toekomst
Dat het keurmerk van Uneto-VNI er komt is een gegeven vanwege gestelde doelen door de overheid.  De aangesloten merken moeten zich gaan bewijzen en wij zien deze aankomende tijd met plezier tegemoet. Wij zijn onafhankelijk en willen de gehele ondoorzichtige markt in 1 keer transparant maken voor jou als consument. De beste kwaliteit op 1 plek. Zo simpel is het.

De trend vanuit Apple is om de iPhone en de iPad steeds veiliger te maken. Dit heeft tot gevolg dat na reparatie sommige privacy gevoelige onderdelen zoals TouchID & FaceID na een reparatie niet meer werken. Dit is voor de klant direct merkbaar en ook niet acceptabel. Ook deze trend zal ook snel helder maken welke merken goed genoeg zijn om op ons platform te staan en welke wij aanbevelen aan onze klanten.

Wij zijn refurbished specialist! Zodat jij dat niet hoeft te zijn!

< Komt Apple Pay ook naar Nederland? Nieuwe Apple reparatie pilot >