Apple kondigt de 16-inch MacBook Pro aan

14 November, 2019 09:16

Na maandenlange geruchten is het dan eindelijk officieel: de 16-inch variant van de MacBook Pro. Deze 16-inch MacBook Pro komt niet alleen met een groter scherm, maar ook met een vernieuwd toetsenbord, betere speakers en nieuwe cpu's. Hier lees je er alles over.

 

De MacBook Pro was er voorheen alleen in een 13 en 15-inch variant, daar komt nu verandering in met de 16-inch versie. Deze MacBook Pro heeft (zoals de naam al verklapt) een groter scherm van 16-inch diagonaal, doordat de schermranden kleiner zijn is het scherm wél groter maar de behuizing is nagenoeg gelijk aan die van de 15-inch variant. Dit zorgt dus voor meer schermplezier terwijl de MacBook Pro nog wel makkelijk mee te nemen is. Apple stapt met deze 16-inch MacBook Pro eindlijk af van haar Butterfly-toetsenbord. Deze MacBook heeft namelijk een toetsenbord met een 'schaarmechanisme', dit moet voorkomen dat de toesten niet meer werken als er stof onder de toesten komt. Of het toetsenbord nu echt minder storingsgevoelig is dan haar voorganger moet nog blijken. Wij zijn wel blij dat Apple luistert naar haar klanten om het toetsenbord problematiek aan te pakken.

Deze MacBook is uiteraard weer voorzien van de Touch Bar, deze heeft sinds 2016 de traditionele functietoetsen vervangen. Maar Apple heeft ervoor gezorgd dat de escape-toets nu een fysieke knop is, voorheen was deze alleen digitaal te vinden op de Touch Bar. Veel gebruikers klaagden dat ze liever een fysieke escape-toets wilden dan eentje die digitaal is, Apple heeft hier dus naar geluisterd. De 16-inch MacBook Pro heeft bovendien 6 speakers aan boord en 3 microfoons die volgens Apple studiokwaliteit hebben.

Naast het nieuwe toetsenbord, speakers en natuurlijk het grotere scherm komt deze MacBook Pro ook met een verbeterde processor. Het instapmodel heeft namelijk een Intel Core i7-hexacore van de negende generatie met een kloksnelheid van 2,6GHz. Het duurste model heeft een 2,3GHz draaiende Intel i9-cpu die over acht cores beschikt. De i7 heeft een turbo tot 4,5GHz en de i9 gaat tot 4,8GHz. Zo kunnen de 'pro's' nu nog beter en sneller hun werk uitvoeren. Bovendien komt deze MacBook Pro met een maximale opslag van 8TB, zo hoef je geen externe opslag meer mee te nemen.

Deze nieuwe 16-inch MacBook Pro is vanaf vandaag te koop vanaf 2699 euro voor het instapmodel, en 3199 euro voor het 'high-end' model, deze heeft dan 1TB aan opslag. De 15-inch variant is met de aankondiging van de 16-inch versie gelijk verleden tijd. Je hebt nu dus twee versies: de 13-inch en de 16-inch.

 

 

 

< Gerucht: Nieuwe iPhone heeft vingerafdrukscanner in powerknop iOS 13.2, AirPods Pro en DeepFusion >